Breadcrumbs
Авторизація
- Details
ДОБРОГО ДНЯ!
"Коровай - весільний хліб". Коровай - обрядовий весільний хліб, який символізує прийняття та благословення громадою нової родини.
Коровай - є окрасою весіль у всіх регіонах України, та навть на українських весіллях за її межами.
У мене є чотири види оздоблення короваїв: з тістовим, білковим, мастичним, європейським типом оздоблення.
Короваї з білковим оздобленням більш регіональні і досить відомі на сьогоднішній день, вони не липкі, а нагадують бізе сухий білок саме покриття , з елементами декору із мастики.
Традиційний українсьий коровай - це коровай із тістовим оздобленням , найбільш поширені в Україні. Прикрашений пташками, квітами, колосками, барвінком, калиною, різними орнаментами , які несуть своє символічне значення. Барвінок - символ вічного кохання. Пара голубів - подружня вірність. Пара лебедів - вічне кохання. Виноград та колоски -багате життя. Листочки, пташенята, квіти троянд, лілії , коралики - символізують прекрасне сімейне життя, добробут родини а пташенята майбутніх діточок.
Коровай в українському стилі оформлений мастікою з частковим покриттям, де сама хлібина є добре видна. Елементи декору виконані з кольорової цукрової мастики, вони смачна та їстивні.
Зараз популярний коровай "Європейський ". Декор цукровою мастикою. Мастика - це харчовий продукт, до складу якого входять такі основні компоненти як: пудра цукрова, желатин, барвник та інше.. Вона дуже еластична та з неї досить легко ліпити будь-яку прикрасу, будь-якої форми. Певний час мастика мяка, потім застигає, не кришиться, на смак смачна. Цей вид декору запозичено з декору тортів ним раніше прикрашали лише торти, а зараз прикрашають і короваї. Вони досить ефекто виглядають на весільному столі.
Будь-який із цих короваїв може бути виконаний як один так і два обо три поверхи. Короваї стійкі при транспортуванні та добре переносять спеку чи холод, вироби не диформуються при температурних коливаннях.
Кожен хто хоче замовити у мене коровай, індивідуально добирає стиль, оформлення, кількість поверхів. Можна дивитись на готові вироби та компонувати свій стиль.
Короваї також печуться як весільні так і обрядові на різні свята, такі як хрестини, новосілля, ювілеї для зустрічі почесних гостей, для благословення наречених батьками.
Скільки короваїв треба на весіллі? Короваїв приблизно іде два з обох сторін від нареченого та нареченої , а також можуть замовляти старости та хрещені батьки. Один коровай залишається у церкві інший роздається на весіллі гостям цей традиційний давній обряд називається "Обєднання родин" Приблизно на весілля із 100 чоловік достатньо двох триярусних короваїв.
За якою рецептурою готується коровай. Це досить смачна здоба в яку використовуються свіжі та натуральні продукти такі як молоко, яйця, масло, мед, прянощі а також за бажанням добавляти рогдзинки та цукати та інші. Коровай від "а" до "я" ручна робота заміс та випічка хліба та виготовленя прикрас на які іде деколи і кілька днів, це досить клопітка робота, а також декороування та композиція яка потребує і художніх навиків так і дизайнерських.
УКРАЇНА Львівська область.